top of page

HOE WERKT
SPIDERCONTROL

Samen met u spannen we het mobiele sensorweb op over het complexe terrein dat u samen met uw beveiliger wilt gaan bewaken. Het geactiveerde sensorweb detecteert ongewenste activiteiten en stuurt de benodigde informatie.

 

De beveiligingsmedewerker ziet op de surveillance app de locatie van de melding en gaat zelf ter plaatse of activeert via de app de security drone. De beveiligingsmedewerker ontvangt binnen 60 seconden via de app live beelden en kan zo op afstand de melding verifiëren.

De beveiligingsmedewerker ontvangt binnen 60 seconden via de app live beelden en kan zo op afstand de melding verifiëren. Indien gewenst kunnen de live beelden gestreamd worden naar de meldkamer van de PAC of politie. Nimo Drone Security levert opgeleide beveiligingsmedewerkers / drone operators of verzorgt de training van uw medewerkers, het onderhoud van de drones, vluchtregistraties en zorgt dat voldaan wordt aan benodigde wet- en regelgeving. 

DRONE SECURITY NIEUWE STIJL
IN 5 STAPPEN UITGELEGD

Het onderscheidend vermogen van het innovatieve concept SpiderControl van Nimo Drone Security zit in de robotisering achter de schermen. Dat ziet u niet, maar merkt u wel. Deze technologie maakt dat elk stukje maatwerk techniek met elkaar verbonden is. In elke stap binnen de drone beveiliging van uw terrein speelt deze techniek een hoofdrol.

 

Hoe dat in zijn werk gaat? We vertellen het u graag. Dat doen we aan de hand van 6 stappen. Het start met de ontvangst van een triggermelding en eindigt met het veilig stellen van de situatie.

Sensor web
2.png
Stap 1
STAP 1.png

1. DETECTIE INDRINGER
DOOR MOBIEL SENSORWEB

Nimo Drone Security creëert op uw locatie een sensorweb door het plaatsen van, inhouse ontwikkelde, sensoren. Deze kleine mobiele sensoren zijn eenvoudig te plaatsen, hebben een flinke accucapaciteit en zijn energiezuinig, waardoor ze tot wel 6 maanden werken.  Samen vormen de sensoren het sensorweb dat 24/7 zintuigelijke waarnemingen van de perimeter mogelijk maakt. Wanneer een indringer het terrein betreedt wordt het sensorweb geactiveerd en wordt er automatisch een melding verzonden naar de security app van de beveiligingsmedewerker.

stap 2

2. ONTVANGST MELDING
IN SECURITY APP 

Na het betreden van het terrein zendt het sensorweb automatisch een triggermelding naar de security app van de beveiligingsmedewerker. De locatie van de triggermelding verschijnt in de app van de beveiliger, waarna deze direct de vervolgactie kan bepalen. Deze vervolgactie kan bestaan uit een fysieke check op locatie, maar de beveiligingsmedewerker kan ook kiezen voor het activeren van de security drone.

STAP 2.png
stap 3
STAP 3.png

3. ACTIVATIE VAN SECURITY DRONE
VOOR LUCHTVERIFICATIE

Wanneer de beveiligingsmedewerker kiest voor een automatische verificatie met de security drone dan activeert hij deze via de app met één druk op de knop. De drone voert dan automatisch het vluchtplan uit behorend bij de triggersensor. De drone is binnen 60 seconden ter plaatse voor waarnemingen vanuit de lucht. De drone staat via de cloud in verbinding met de security app, waardoor informatie razendsnel via de app beschikbaar is voor de beveiligingsmedewerker.

stap 4

4. WAARNEMING DOOR SECURITY DRONE
VERZENDEN LIVE BEELDEN NAAR APP

De beveiligingsmedewerker ontvangt van de security drone direct de real-time videobeelden tijdens de luchtverificatie. Zo kan de beveilligingsmedewerker vanuit elke positie op het terrein de situatie ter plekke volgen en waarnemen. Binnen de security app is informatie van de sensoren én van de drone toegankelijk voor de beveiligingsmedewerker. Alles wat deze nodig heeft om te beslissen over benodigde acties.

STAP 5.png
stap 5
STAP 6.png

5. BEOORDELING MELDING IN APP
SNELLE & ADEQUATE OPVOLGING

De security drone brengt de melding in beeld via de security app. De beveiligingsmedewerker beoordeelt aan de hand van die beelden wat de benodigde acties zijn. Zo kan de beveiligingsmedewerker de live beelden via de app delen met de particuliere alarmcentrale (PAC) van zijn organisatie of met de politie. De SpiderControl van Nimo Drone Security maakt beveiliging van terreinen vele malen effectiever en stukken minder arbeidsintensief. En dat is prettig in tijden van schaarste als het gaat om het vinden van het juiste security personeel.

stap 6

ALTIJD 24/7 INZICHT

IN GEREGISTREERDE DATA IN HET
SECURITY DASHBOARD

Buiten dat de sensoren in het sensorweb, de security drone en de security app met elkaar via de cloud verbonden zijn, is ook het security management systeem van SpiderControl via het IoT-platform verbonden. Het security management systeem verzamelt alle data en vertaalt deze naar gebruiksvriendelijke informatie die zichtbaar wordt in overzichtelijke dashboards weer voor de security manager.

 

Zo zijn de vluchtregistraties van de drone te volgen in het Flight Management systeem SkyOps alsook de ontvangen data van sensoren. Hiernaast zijn de vlieglicenties van de beveiligingsmedewerkers en onderhoudsgegevens van de drones ook inzichtelijk op het dashboard. Alles wordt conform wet- en regelgeving geadministreerd. Ook wordt gezorgd dat er voldaan wordt aan alle kwaliteitsstandaarden van de IL&T. 

STAP 4.png

NIMO DRONE SECURITY
LET SPIDERCONTROL DO THE WORK

Trainingen
shutterstock_391153237.jpg

TRAININGEN

GECERTIFICEERDE SECURITY DRONE MEDEWERKERS
BINNEN 4 WEKEN OPGELEID

Nimo Drone Security kan organisaties binnen een week voorzien van beveiligingspersoneel, dat is opgeleid tot drone operator, voor de beveiliging van terreinen door de inzet van Spider Control. Een andere mogelijkheid is het opleiden van uw eigen personeel tot drone security piloot. Door het volgen van de Nimo Drone Security opleiding is uw eigen personeel binnen 4 weken opgeleid tot A1, A2 en A3 drone piloot.

 

Aansluitend volgen de nieuwe drone piloten dronevlucht-trainingen op diverse locaties en hierna ook de drone security scenario trainingen in gesimuleerde situaties op bedrijfsterreinen in de omgeving. Hierna kan de medewerker zelf aan de slag en met inzet van Spider Control optimale invulling geven aan de beveiliging van uw terrein. 

NEEM CONTACT

MET ONS OP

Bedankt, wij nemen contact met u op!

Nimo Drone Security BV

 

Smedestraat 2

6411 CR Heerlen

info@nimo-dronesecurity.com

www.nimo-dronesecurity.com

Innovationcenter

Ariënsplein 1

7511 JX Enschede

bottom of page